HomePortalGalleryDodatni sadržajiRegisterLog in

 

 Pravila foruma

Go down 
AuthorMessage
Nymeria
Admin
Nymeria

Female Number of posts : 56
Age : 33
Trenutno čitam : Ysabel
Registration date : 2008-12-28

Pravila foruma Empty
PostSubject: Pravila foruma   Pravila foruma EmptyFri Jan 02, 2009 6:08 pm

Da se osiguramo od mogućih neugodnosti, odredili smo forumska pravila. Pravila nisu komplicirana i uglavnomprate pravila pristojne komunikacije među ljudima.

Za početak:
Pravila poželjnog ponašanja u Internet zajednici pravila koja bi trebali znati svi korisnici Interneta.
dio koji se odnosi na forume

OTVARANJE TEMA

Kod otvaranja novih tema treba obratiti pozornost na sljedeće:

* Temu treba otvoriti u pravom podforumu.

* Prije otvaranja nove teme obvezno treba provjeriti je li takva tema već postoji na forumu kako se teme ne bi duplirale. (koristite pretraživanje!)

* Temi treba dati što konkretniji i precizniji naziv. Naziv teme ne smije se pisati isključivo velikim slovima ili koristiti ponavljajuće znakove (npr. !!!!!), a kako bi se privukla pozornost.

PONAŠANJE I DISCIPLINSKE MJERE

Budite pristojni i dobronamjerni u odnosu prema drugima. Imajte na umu da pisanim putem razgovarate sa stvarnim ljudima iako ih ne vidite i iako koriste samo forumska imena.

Svačije mišljenje je dobrodošlo, uključujući i ono koje se ne slaže s drugim mišljenjem ili mišljenjem forumske većine, ispravlja nečiji krivi navod ili kritizira određeni postupak, ali na forumu nije dopušteno vrijeđanje, namjerno izazivanje sukoba, netrpeljivost po bilo kojoj osnovi, neargumentirano iznošenje negativnosti o članovima foruma i trećim osobama, poticanje na agresiju, omalovažavanje, prepucavanje i slična ponašanja koja nisu primjerena normalnoj komunikaciji.

Nepristojan i vulgaran jezik neće se tolerirati. Takvi postovi će biti editirani ili obrisani, autor uvredljivih postova bit će upozoren, a u slučaju učestalog takvog pisanja i isključen. Isto vrijedi i za stavljanje slika nepristojnog i vulgarnog sadržaja.

Trolovi (članovi koji su se registrirali isključivo da na forumu pokrenu svađu i prepucavanje) bit će isključeni iz foruma.

Za svaku tešku povredu pravila (prijetnje, teška vrijeđanja...) -dobiva se trenutni ban.

Za razloge editiranja, uklanjanja ili zaključavanja, kao i banova, član foruma može pitati moderatore ili administratore isključivo privatnom porukom. O tome nema rasprave na forumu i svi takvi pokušaji bit će uklonjeni i tretirani kao daljnje kršenje forumskih pravila.

PRIJAVA NEPRIMJERENIH POSTOVA

Jednostavno prijavite administratorima ili moderatorima te teme, svaki post za koji mislite da je neprimjerenog sadržaja ili spam.

Možete prijaviti i neprimjereni nick, potpis, avatar, sliku profila. U slučaju da netko krši pravila kroz privatne poruke - prijaviti možete tako da pošaljete kopiju te poruke administratoru.

REKLAMIRANJE FORUMA, BLOGOVA, PRIVATNIH WEB STRANICA...

Za svako reklamiranje foruma,blogova,privatnih web stranica što znači otvoreno ostavljanje/slanje/proslijeđivanje je potrebno tražiti dopuštenje admina.

Također, apeliramo na članove foruma da svako masovno i ne željeno reklamiranje PM-om prijave, jer je strogo zabranjeno.

POSTAVLJANJE SLIKA NA FORUM

U slučaju da imate želju postavljati slike na forum, ovo su pravila kojih se morate držati:

- u slučaju da slike imaju istaknut copyright dopušteno je samo ostaviti link na mjesto gdje ih svi ostali mogu pronaći tj. linkati ih

- u slučaju da slike nemaju istaknut copyright dopušteno ih je i objaviti u cijelosti, ali molimo da se to izbjegava koliko se može, zbog bespotrebnog zauzimanja prostora.

Pitanja, komentare i kritike, blio na pravila ili postupke administratora i moderatora možete uputiti administratorima privatnom porukom.
Back to top Go down
 
Pravila foruma
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Finavir :: Forum :: Pravila-
Jump to: